Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vispad jordgubbspanna cotta

Gör en läcker panna cotta smaksatt med jordgubbspuré, vanilj och citronsaft. Strö över kaksmulor och garnera med mynta och en halv jordgubbe. Servera med jordgubbssås.

Vispad jordgubbspanna cotta
Vispad jordgubbspanna cotta
Vispad jordgubbspanna cotta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vispad jordgubbspanna cotta

  • 1gelatinblad
  • 0,5vaniljstång
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströsocker
  • 150 gjordgubbspuré- (mixade jordgubbar)
  • 1 tskcitronsaft

Jordgubbssås

  • 2 dljordgubbar
  • 2 tskflorsocker

Till garnering

  • 4kakor- smulor
  • evmynta
  • jordgubbar- eventuellt 2

Gör så här

  1. Vispad jordgubbspanna cotta: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull. Häll på grädden och rör i sockret. Koka upp dra av kastrullen från plattan.

  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den heta grädden. Rör om och låt svalna.

  4. Rör i jordgubbspurén och citronsaften.

  5. Häll upp i en skål och ställ in i kylen över natten.

  6. Vispa upp panna cottan med en elvisp. Fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa i portionsskålar eller glas.

  7. Jordgubbssås: Snoppa jordgubbarna och mixa med florsocker.

  8. Servering: Strö kaksmulor över panna cottan och servera med jordgubbssås. Garnera eventuellt med mynta och en halv jordgubbe.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök