Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vintersallad

Supertunt skivad morot och ärtskott ger salladen en exklusiv stil.

Vintersallad
Vintersallad
Vintersallad
Vintersallad Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Ingredienser

  • 2hjärtsalladshuvud- (gemsallad)
  • 1endive
  • 1 stormorot
  • 50 gärtskott
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1 tskdijonsenap
  • 2 tskcitron- pressa
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2 krmströsocker
  • 1 tskvallmofrön- blå

Gör så här

  1. Bryt loss salladsblad och endiveblad. Skala och hyvla moroten i långa band med osthyvel. Lägg sallad, morotsremsor och ärtskott på ett stort fat.

  2. Dressing: Vispa ihop senap och citron. Skala och riv i vitlöken. Häll i oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa i grädden. Krydda med salt, peppar och socker. Rör i vallmofröna.

  3. Skeda dressingen över salladen vid servering och strö över peppar.

Vad tyckte du om receptet?