Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig, färgstark och mustig sallad med kryddrostad sötpotatis och apelsiner.
Rostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i grova bitar. Blanda olivolja, kryddor och flingsalt i en bunke. Vänd ner potatisen och blanda noga. Vicka upp potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Varmhåll.
Sallad: Koka quinoan enligt förpackningen. Låt ånga av och varmhåll.
Skala apelsinerna med kniv så de vita hinnorna försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på 3 msk av apelsinsaften.
Blanda apelsinsaften med olivolja, honung, salt och peppar. Skiva rödlöken tunt. Låt den marinera i dressingen cirka 20 minuter.
Dela och gröp ur granatäpplet. Plocka bort de vita hinnorna. Skala och skiva avokadon. Klyfta päronet.
Blanda quinoa, marinerad lök med dressing, apelsinklyftor, avokado, päron och potatis. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner machésalladen precis vid servering. Lägg upp på fat.
Stek osten i olivolja och fördela på salladen. Strö över granatäppelkärnor.
Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök