Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm

Recept på vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm. Amaranth är ett proteinrikt litet frö med nötig smak. Det påminner om quinoa.

Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm
Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm
Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 dlamarant- eller quinoa
  • 1rödbeta
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 2 stjälkargrönkål- –3
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5granatäpple
  • 1äpple
  • 300 grödkål

Getostkräm

  • 175 ggetost
  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 tskhonung
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Getostkräm: Mosa osten och blanda med yoghurten. Skala och riv i vitlöken och tillsätt honungen. Krydda med salt och peppar.

  2. Koka amaranthen enligt anvisning på förpackningen. Skala och skölj rödbetan väl. Riv den och blanda med grynen.

  3. Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna. Dra bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv kålen i små bitar. Lägg den i en skål och krama den med händerna tillsammans med olja, citronsaft, salt och peppar.

  4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet, gärna under kallt vatten i en stor skål så du slipper stänka ner med röd saft.

  5. Kärna ur och riv äpplet. Finstrimla rödkålen på mandolin eller med osthyvel.

  6. Varva alla ingredienser på ett stort fat och servera med getostkrämen.

Vad tyckte du om receptet?