Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kavla ut degen riktigt tunt och fyll med crème fraiche, lagrad ost och söt lök. Toppa med knaprigt fläsk och ett ägg. Pizzan gräddas klart på nolltid och passar bra till vitt vin från Alsace.
Lös ut jästen i 1/2 dl vatten. Tillsätt 3 msk vetemjöl och rör till en lös deg. Jäs degen övertäckt på ett svalt ställe i 30 minuter.
Tillsätt resten av vattnet, som ska vara ljummet, med mjöl och salt. Arbeta degen kraftigt i några minuter. Sätt att jäsa under bakduk i ytterligare 2 timmar.
Sätt ugnen på 275 grader.
Skär fläsket eller bacon i små tärningar. Fräs i panna tills det fått fin färg. Skala och skiva löken och låt den steka med tills den blivit glansig i några minuter.
Kavla ut pizzadegen direkt på bakplåtspappret till fyra tunna, medelstora degplattor.
Fördela ut crème fraiche jämt över degplattorna. Riv osten och fördela ut. Toppa med lök och fläskblandningen och knäck ett ägg i mitten på varje pizza.
Grädda högt upp i ugnen, cirka 10 minuter. Pizzan smakar bäst varm eller ljummen till kallt, vitt vin från Alsace.
Recept från Mitt kök