Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinterpizza som i alsace

Kavla ut degen riktigt tunt och fyll med crème fraiche, lagrad ost och söt lök. Toppa med knaprigt fläsk och ett ägg. Pizzan gräddas klart på nolltid och passar bra till vitt vin från Alsace.

Vinterpizza som i alsace
Vinterpizza som i alsace
Vinterpizza som i alsace
ÅSA DAHLGREN

Pizzadeg:

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten- ljummet, 37 grader
  • 67 dlvetemjöl- cirka special
  • 1 tskflingsalt

Fyllning:

  • 200 gvarmrökt sidfläsk- eller bacon
  • 2gula lökar
  • 100 ghårdost- lagrad, till exempel gruyère eller cheddar
  • 2 dlcrème fraiche
  • 4ägg

Gör så här

  1. Lös ut jästen i 1/2 dl vatten. ­Tillsätt 3 msk vetemjöl och rör till en lös deg. Jäs degen övertäckt på ett svalt ställe i 30 minuter.

  2. Tillsätt resten av vattnet, som ska vara ljummet, med mjöl och salt. Arbeta degen kraftigt i några ­minuter. Sätt att jäsa under bakduk i ytterligare 2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 275 grader.

  4. Skär fläsket eller bacon i små ­tärningar. Fräs i panna tills det fått fin färg. Skala och skiva löken och låt den steka med tills den blivit glansig i några minuter.

  5. Kavla ut pizzadegen direkt på ­bakplåtspappret till fyra tunna, ­medelstora degplattor.

  6. Fördela ut crème fraiche jämt ­över degplattorna. Riv osten och ­fördela ut. Toppa med lök och ­fläsk­blandningen och knäck ett ägg i ­mitten på varje pizza.

  7. Grädda högt upp i ugnen, cirka 10 minuter. Pizzan smakar bäst varm eller ­ljummen till kallt, vitt vin från Alsace.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök