Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinterpaj med grovt mjöl, kassler och svamp

En matig och god paj som tillagas hemma. Bara att värma i ugnen när det är dags äta.

Vinterpaj med grovt mjöl, kassler och svampVinterpaj med grovt mjöl, kassler och svampVinterpaj med grovt mjöl, kassler och svamp
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 100 gsmör
  • 3 mskvatten

Fyllning

  • 200 gkassler
  • 200 gchampinjoner- färska
  • 0,5purjolök
  • 1röd paprika
  • 1 msksmör
  • 3ägg
  • 1 dlmjölk
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsktimjan
  • 2 dllagrad ost- riven

Garnering

  • 2 msksolrosfrön- rostade
  • 1 knippatimjan- färsk

Gör så här

  1. Hacka samman pajdegen i en matberedare. Klä en pajform, ca 25 cm i diameter, med degen och ställ in i kylskåpet 20 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Förgrädda pajskalet ca 10 min mitt i ugnen. Strimla kasslern. Skiva svampen. Ansa och strimla purjolök och paprika. Fräs alltsammans i smör och lägg det i pajskalet.

  3. Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche, salt, peppar och timjan. Häll det över grönsakerna i pajformen, spara ev lite och lägg ovanpå efter gräddning. Strö över ost. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Garnera med solrosfrön och timjan. Servera med tomater.

Vad tyckte du om receptet?