Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En matig och god paj som tillagas hemma. Bara att värma i ugnen när det är dags äta.
Hacka samman pajdegen i en matberedare. Klä en pajform, ca 25 cm i diameter, med degen och ställ in i kylskåpet 20 min. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet ca 10 min mitt i ugnen. Strimla kasslern. Skiva svampen. Ansa och strimla purjolök och paprika. Fräs alltsammans i smör och lägg det i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche, salt, peppar och timjan. Häll det över grönsakerna i pajformen, spara ev lite och lägg ovanpå efter gräddning. Strö över ost. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.
Garnera med solrosfrön och timjan. Servera med tomater.