Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Välj själv om du vill toppa kakan med en vit chokladglasyr eller bara pudra över lite florsocker vid servering. En klick crème fraiche och exotisk frukt smakar bra till.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Ta smöret från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, apelsinskal och - saft, ingefära och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna.
Toppingen: Hacka chokladen. Koka upp crème fraiche. Ta från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält. Låt glasyren halvstelna i kylen, cirka 10 minuter. Bred den över kakan och strö eventuellt över silverkulor. Förvara kakan i kylen, men ta fram den i god tid före servering. Pudra över florsocker och servera med frukt och crème fraiche.
Recept från Mitt kök