Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vintermacka med gravad lax & grönkål

Lagrad ost sätter sting på den varma mackan med grönkål och lax. Grönkål är verkligen en härlig och användbar vintergrönsak. Med gravad lax, äpple och lagrad ost blir det en god topping.

Vintermacka med gravad lax & grönkål
Vintermacka med gravad lax & grönkål
Vintermacka med gravad lax & grönkål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4rågbröd- rejäla skivor danskt eller kavring
  • 1grönkål- + 1 dl strimlad
  • 1 dlprästost- grovriven
  • 4 mskrapsolja- kallpressad
  • 2 mskkapris- hackad
  • 2 tskskånsk grov senap
  • 3 mskrödlök- hackad
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 150 glax- cirka skivad gravad
  • 1äpple- klyftat
  • 2 mskdill- hackad
  • 8 skivorprästost- cirka lagrad

Gör så här

  1. Mixa 1 dl grönkål, riven ost och rapsolja. Rör i resterande grönkål, kapris, senap och rödlök för hand. Smaka av med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Bred grönkålsröran på brödet. Lägg på laxskivor, äppelklyftor och dill. Toppa med ostskivor.

  3. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök