Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vintergryta med 
fikon och svamp

En härlig gryta med fransyska, svamp, fikon och balsamvinäger.

Vintergryta med 
fikon och svamp
Vintergryta med 
fikon och svamp
Vintergryta med 
fikon och svamp
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 500 gfransyska
  • 2gula lökar
  • 200 gchampinjoner
  • 1,5 dlfikon- torkade
  • 1 tärningköttbuljong
  • 2 mskbalsamvinäger
  • salt- peppar
  • smör

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn dem i smör. Salta och peppra.

  2. Tillsätt buljongtärning och vatten så att det täcker köttet. Koka i 20 minuter.

  3. Dela fikonen. Skiva löken. Fräs lök och ­champinjoner.

  4. Tillsätt lök, svamp, fikon och balsamvinäger.

  5. Låt grytan koka i cirka 10 minuter, tills köttet är mört.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök