Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt recept på revbensspjäll. Det är enkelt att laga men behöver lite tid i ugnen.
Tunna revben (spareribs) går lite enklare att tillaga än tjocka som måste kokas eller bräseras ganska länge för att blir möra.
Sätt ugnen på 150°. Lägg revbensspjällen i en långpanna. Häll över vattnet. Skala och skär löken i klyftor och lägg dem runtom köttet. Krydda med salt och peppar.
Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Ta ut långpannan och häll av spaden. Torka av köttet med hushållspapper. Höj ugnsvärmen till 200°.
Blanda honung, tomatpuré och apelsinskal. Gnid in blandningen i köttet. Tillaga mitt i ugnen ytterligare ca 30 min.
Skär revbensspjällen i mindre bitar och servera på julbordet.
Recept från Mitt kök