Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinterceviche

Vinterceviche är en festlig förrätt. Livsmedelverket rekommenderar att all fisk som ska ätas rå ska frysas innan, så att den blir genomfryst. Odlad fisk behöver inte frysas.

VintercevicheVintercevicheVinterceviche
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gvit fiskfilé- t ex gös eller torsk, MSC-märkt
  • 1schalottenlök
  • 1äpple
  • 100 gjordärtskocka
  • 0,5 dldill- grovhackad
  • 2 tskchiliflakes
  • 1 tsksalt
  • 1 dllime- pressad
  • 4 mskolivolja
  • 50 glingon- frysta

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och tärna äpplet smått. Skala och skär jordärtskockan i små tärningar. Blanda fisken med lök, äpple, jordärtskocka, dill och chiliflakes. Krydda med salt.

  2. Häll limesaft och olja över fiskblandningen. Strö över de frysta lingonen. Marinera fisken i kylen ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?