Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinpocherad kolja med pepparrot

Med smaksatt färskost kan du göra en enkel och god sås till den kokta fisken.

Vinpocherad kolja med pepparrot
Vinpocherad kolja med pepparrot
Vinpocherad kolja med pepparrot
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 ggösfilé- kolja- eller
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald
  • 2 stschalottenlökar
  • 2 stmorötter
  • smör
  • 2 dlvitt vin
  • 125 gfärskost med pepparrot
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsstora bitar och krydda med salt och peppar. Vik ihop tunnare filéer. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna tunt.

  2. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter utan att det tar färg. Häll på vinet och koka upp.

  3. Lägg i fisken och sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Lyft upp fisken med hålslev och håll den varm under folie.

  4. Tillsätt osten och rör tills den smält. Blanda i örter och smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg tillbaka fisken i såsen och värm försiktigt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök