Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinmarinerad kyckling med risonisallad

Recept på vinmarinerad kyckling med risonisallad. Vitt vin, citron och örter ger medelhavssmak till kycklingklubborna.

Vinmarinerad kyckling med risonisallad
Vinmarinerad kyckling med risonisallad
Vinmarinerad kyckling med risonisallad
Recept på vinmarinerad kyckling med risonisallad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- (à 250 g)
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlörter- hackade, t ex basilika, timjan och oregano
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Risoni

  • 2,5 dlrisoni (barilla)
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 250 gkörsbärstomater- gärna i olika färger
  • 0,5 dlbasilika- hackad
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskvatten
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 0,5 dlkapris
  • 50 gparmesan

Gör så här

  1. Blanda vin, örter, citron, salt och peppar. Lägg i kycklingklubborna och vänd runt dem i blandningen. Låt stå i kylen ca 4 timmar. 

  2. Ta kycklingen ur marinaden och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 30 min, tills klubborna är genomgrillade, 70° innertemperatur.

  3. Risoni: Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj risonin med kallt vatten och låt rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Halvera tomaterna.

  4. Mixa basilika, olja, vatten, vinäger och salt med mixerstav. Vänd i risoni, pumpakärnor, tomater och kapris. Hyvla över parmesan.

  5. Garnera kycklingen med örter.  Servera med risonin. 

Vad tyckte du om receptet?