Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vinmarinerad kyckling med risonisallad. Vitt vin, citron och örter ger medelhavssmak till kycklingklubborna.
Blanda vin, örter, citron, salt och peppar. Lägg i kycklingklubborna och vänd runt dem i blandningen. Låt stå i kylen ca 4 timmar.
Ta kycklingen ur marinaden och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 30 min, tills klubborna är genomgrillade, 70° innertemperatur.
Risoni: Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj risonin med kallt vatten och låt rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Halvera tomaterna.
Mixa basilika, olja, vatten, vinäger och salt med mixerstav. Vänd i risoni, pumpakärnor, tomater och kapris. Hyvla över parmesan.
Garnera kycklingen med örter. Servera med risonin.