Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinmarinerad kassler med pestopotatis & gremolata

En snabblagad rätt till fredagen, då det är trevligt att äta lite festligt men orken är slut efter veckan. Gremolata är en klassisk italiensk blandning av persilja, vitlök och citron. Här är vitlöken dock utbytt mot pepparrot, som blir en spännande smakbrytning till kasslern.

Vinmarinerad kassler med pestopotatis & gremolata
Vinmarinerad kassler med pestopotatis & gremolata
Vinmarinerad kassler med pestopotatis & gremolata

Ingredienser

  • 600 gkassler- vinmarinerad
  • 1 msksmör

Pestopotatis

  • 800 gpotatis
  • 1 dlpesto

Pepparrotsgremolata

  • 4 mskpepparrot- färsk och riven
  • 0,5 dlbladpersilja- finhackad
  • 1 mskcitronskal- rivet

Servering

  • rucolasallad
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.

  2. Gremolata: Skala och riv pepparroten. Skölj, torka och hacka bladpersiljan. Tvätta citronen och riv skalet. Blanda samman.

  3. Skär kasslern i skivor. Stek kasslern ca 1 min per sida. Strö över pepparrotsgremolata.

  4. Blanda den kokta potatisen med pesto. Servera med en sallad med rucola och cocktailtomater.

Vad tyckte du om receptet?