Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalsköldarna är slutna. Om musslan är öppen - knacka den lätt i köksbänken och se om den sluter sig. Om den inte gör det - kasta den! Tillaga musslorna så snart som möjligt.
Börja med salsan: Lägg persilja, gräslök, dragon, spenat, kapris, skalade vitlöksklyftor, senap och vatten i en mixer och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt oljan under gång. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp i en skål.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i en gryta med olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt persiljestjälkar, vitt vin och vatten och koka upp på hög värme. Tillsätt sköljda och kontrollerade musslor. Lägg på lock och låt dem koka tills de öppnar sig i cirka 5 minuter. Skaka grytan då och då.
Ta upp musslorna med hålslev. Kasta dem som inte öppnat sig. Ringla salsan över musslorna. Använd en tom mussla som tång, för att ta loss musselköttet med. Servera med baguette, gärna med extra salsa på.
Recept från Mitt kök