Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 23g
Kolhydrater: 49g
Servera gärna bröd till, gott att doppa i den smakrika buljongen.
Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i grova stavar, blanda med olja och salt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, rör om några gånger under tiden.
Skrubba musslorna. Kasta bort de som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken. Lägg musslorna i en gryta. Repa -bladen från hälften av timjanen och lägg i grytan. Häll på vinet. Koka under lock ca 5 min. Sila bort fonden, men spara den. Kasta bort de musslor som inte öppnats.
Ansa och strimla fänkålen. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i olja ca 2 min. Tillsätt tomatpurén. Fräs ytterligare 1 minut. Lägg i fänkålen och häll över musselfonden. Låt koka under lock ca 5 min.
Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ta hälften av musslorna ur skalen och vänd ner dem och musslor med skal i såsen. Klipp över resten av timjanen. Servera med potatis.