Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blåmusslorna kokas med en skvätt vin och serveras med rostad vitlöks- och chilikräm
Skölj av musslorna i kallt vatten, kolla att de är hela och sluter sig.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och dillfrön i olja i en stor gryta. Tillsätt vinet och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner musslorna och koka kraftigt, cirka 5 minuter. Rör om några gånger. Musslorna är kokta när skalen öppnar sig. Släng de musslor som inte öppnar sig! Sila av spadet och använd det till de små pajerna.
Dela musslorna och lägg upp på fat. Låt dem kallna i kylen.
Skala och dela vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin och dela den i större bitar. Rosta vitlök och chili i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken får en gyllene färg. Låt kallna i oljan.
Lägg crème fraichen i en skål, tillsätt vitlöksmixen. Mixa till en slät sås. Salt och peppra. Lägg lite i varje mussla och garnera med limeskal.
Recept från Mitt kök