Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vindoftande dillpotatis

En vitvinsdressing ger smak och lätt syra åt potatisen, som är lika god ljummen som kall.

Vindoftande dillpotatis
Vindoftande dillpotatis
Vindoftande dillpotatis

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- färsk
  • 2 dlvitt vin
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dldill- hackad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Koka under tiden ihop vinet till 1/2 dl.

  2. Slå av vattnet på potatisen och låt den ånga av väl.

  3. Halvera potatisarna och lägg dem i en skål. Häll över det varma vinet. Tillsätt olivolja, dill, salt och peppar. Blanda väl. Servera potatisen ljummen eller kall.

Vad tyckte du om receptet?