Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbräserad rödkål

Rödkål är ett måste på julen för de allra flesta. Här hittar du ett gott recept på vinbräserad rödkål. 

Vinbräserad rödkål
Vinbräserad rödkål
Vinbräserad rödkål
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5rödkålshuvud- (drygt 1 kilo)
  • 1lök- stor gul
  • 2äpplen- syrliga
  • 2 msksmör
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 1 dlvin- rött

Gör så här

  1. Ansa rödkålen och skär den i klyftor. Skär bort stocken. Strimla rödkålen grovt.

  2. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.

  3. Smält smöret i en vid kastrull. Blanda samtliga ingredienser i kastrullen.

  4. Sjud under lock på svag värme 1 1/2 timme. Rör om då och då.

Vad tyckte du om receptet?