Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka

Recept på vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka. Servera den vinbräserade svampen som en förrätt eller smårätt.

Vinbräserad karljohansvamp med parmaskinkaVinbräserad karljohansvamp med parmaskinkaVinbräserad karljohansvamp med parmaskinka
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2karljohansvampar- stora
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8rosmarinkvistar
  • 8parmaskinka- skivor
  • 1,5 dlvitt vin- torrt

Tillbehör

  • salladsblad- blandade
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225. Ansa och skär svampen i fyra klyftor vardera. Stek dem i 1 msk olja på hög värme så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.

  2. Lägg en rosmarinkvist på varje svamp och linda runt skinkskivorna. Lägg svampen i en liten ugnssäker form och häll vinet vid sidan om. Ringla över 1 msk olja.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera svampen direkt med sallad och bröd.

  4. Vill du lära dig mer om svamp? Här hittar du vår stora svampguide med allt du behöver veta om svamp.

Vad tyckte du om receptet?