Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God, färgstark och dekorativ sill att ställa fram på midsommarbordet! Garnera med färska vinbär och vinbärsblad.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar och lägg dem på ett fat.
Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp. Lägg i vinbären.
Skala och skiva rödlöken i rödlöksringar. Strö över senapsfröna.
Lägg rödlöksringarna på sillen och häll på lagen. Ställ in i kylen och låt sillen dra ett par timmar i lagen.
Ta ut fatet ur kylen och garnera med färska vinbär och vinbärsblad.
Recept från Mitt kök