Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärsscones

Vinbärsscones
Vinbärsscones
Vinbärsscones
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 dlhavrekli
  • 3 dlvetemjöl
  • 2 krmsalt
  • 2 tskströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 50 gsmör
  • 1 dlnaturell yoghurt- mild
  • 1,5 dlröda vinbär

Gör så här

  1. Blanda havrekli, vetemjöl, salt, socker och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret, yoghurt och vinbär. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Ta upp degen med mjölade händer och tryck ut degen till 2 runda kakor, cirka 2 centimeter tjocka. Markera med en kniv 4 bitar. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.

  3. Låt svalna på bakgaller och ät dem ljumma med vinbärsfärskosten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök