Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria vinbärsscones

Servera sconesen med smör, färskost eller en god lagrad ost. Perfekt till frukost, brunch eller mellanmål.

Glutenfria vinbärsscones
Glutenfria vinbärsscones
Glutenfria vinbärsscones
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlglutenfri mjölmix- till exempel Lailas mjölmix, glutenfri eller gör egen
  • 1 dlhavregryn- (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör- mjukt
  • 1ägg
  • 1,5 dlgräddfil
  • 1 dlvinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  4. Vispa i smöret med elvisp. Tillsätt ägg och gräddfil. Vänd i vinbären.

  5. Klicka upp smeten i muffinsplåten eller i muffinsformar.

  6. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, ta ut och låt svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

 

Recept från Mitt kök