Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rutor fyllda och glaserade med vinbär
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en kvadratisk bakform med löstagbar botten, cirka 25 x 25 cm. Smörj och bröa formen. Mal mandel och bittermandel med skalet kvar.
2 Blanda mald mandel med strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och ägg. Blanda till en jämn smet och bred ut i formen.
Strö vinbären över smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den läggs på ett galler med bakplåtspapper. Låt den kallna.
Koka vinbär och vatten under omrörning tills bären är sönderkokta. Passera dem genom en sil. Blanda passerade vinbär med florsocker i en skål till en jämn glasyr. Ringla över den kalla kakan. Låt glasyren stelna och skär kakan i bitar. Förvara i burk med lock. Servera gärna med vispad vaniljsås.
Recept från Mitt kök