Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärsmazariner

Rutor fyllda och glaserade med vinbär

Vinbärsmazariner
Vinbärsmazariner
Vinbärsmazariner
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 0,5 dlsötmandel- cirka 25 stycken
  • 4bittermandlar
  • 3 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 150 gsmör- smält avsvalnat
  • 1,5 dlmjölk
  • 1ägg
  • 2 dlröda vinbär
  • 1 dlröda vinbär
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskvinbär- passerade röda
  • 2 dlflorsocker

Gör så här

  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i ­botten på en kvadratisk bakform med löstagbar botten, cirka 25 x 25 cm. Smörj och bröa formen. Mal mandel och bittermandel med skalet­ kvar.

  2. 2 Blanda mald mandel med strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och ägg. Blanda till en jämn smet och bred ut i formen.

  3. Strö vinbären över smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den läggs på ett galler med bakplåtspapper. Låt den kallna.

  4. Koka vinbär och vatten under omrörning tills bären är sönderkokta. Passera dem genom en sil. Blanda passerade vinbär med ­florsocker i en skål till en jämn ­glasyr. Ringla över den kalla kakan. Låt glasyren stelna och skär kakan i bitar. Förvara i burk med lock. ­Servera gärna med vispad vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök