Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärskakor

Med svarta vinbär i smeten blir kakorna vackert och intensivt lila. 

VinbärskakorVinbärskakorVinbärskakor

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl- (150 g)
  • 2 mskströsocker
  • 125 gsmör- kylskåpskallt

Fyllning

  • 2 dlsvarta vinbär- (125 g)
  • 3ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl och socker och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller blanda snabbt ihop i matberedare.

  2. Klä en ugnssäker form, ca 21 x 21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i bottnen av formen. Grädda mitt i ugnen 10-12 min, tills degen börjar få lite färg.

  3. Fyllning: Mixa vinbären fint med mixerstav eller i matberedare.

  4. Rör ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och de mixade vinbären.

  5. Häll fyllningen i formen och grädda ytterligare ca 15 min, tills kakan har stannat. Låt svalna och lyft försiktigt upp kakan ur formen. Skär i rutor. Förvara svalt fram till serveringen.

Vad tyckte du om receptet?