Tips! Variera kakan med lingon eller tranbär.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vinbärskaka som är enkel att baka. På med ett knaprigt lock av mandlar, valnötter och härlig kolasmet - klart. Det är inte fel i receptet; det ska vara 1 tsk salt i saltkolan!
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över bären. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Höj värmen till 250° och grill.
Saltkola: Smält sockret i en stekpanna. Rör inte utan skaka i stället på pannan, och se till att allt socker smälter utan att bli bränt. Rör försiktigt ner smöret. Tillsätt grädden lite i taget. Låt koka ca 3 min under omrörning Blanda ner saltet. Låt svalna.
Blanda ner nötterna i kolasmeten och häll den över kakan. Ställ kakan högt upp i ugnen och låt nötterna få färg, ca 3 min. Passa noga så att de inte bränns. Låt kakan kallna. Servera med vinbär och grädde.
Tips! Variera kakan med lingon eller tranbär.