Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärskaka med vallmo

Recept på härlig kaka med röda vinbär.

Vinbärskaka med vallmoVinbärskaka med vallmoVinbärskaka med vallmo
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskvallmofrö
  • 22,5 dlröda vinbär- repade
  • 75 gsmör- kylskåpskallt extrasaltat
  • 0,5 dlmandelspån
  • 2 mskpärlsocker
  • smör och ströbröd- till formen

Till servering

  • grädde- lättvispad
  • bär- exempelvis röda vinbär och hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner det i smeten. Vänd ner vallmofrö för hand. Bred ut smeten i formen.

  3. Strö över bären och tryck ner dem lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad i mitten. Låt svalna och servera nygräddad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök