När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
150 gsmör
0,5 dlmjölk
3ägg
3 dlströsocker
1 tskkardemumma- stött
4,5 dlvetemjöl- (270 g)
2 tskbakpulver
1 mskvaniljsocker
3 dlvinbär- röda + 2 dl röda vinbär
Kolaglasyr
300 gfärskost- naturell
0,75 dlkolasås- färdig
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, mjölk och kardemumma i ägg-smeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Strö över 3 dl vinbär. Grädda kakan på andra falsen nedifrån ca 30 min. Låt svalna.
Blanda färskost och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Garnera med ca 2 dl vinbär. Skär kakan i rutor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,58 · 26 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!