Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärskaka med kolaglasyr

Recept på vinbärskaka med kolaglasyr. Bre på glasyr när kakan svalnat och garnera vid servering. Kakan går utmärkt att frysa utan glasyr.

Vinbärskaka med kolaglasyrVinbärskaka med kolaglasyrVinbärskaka med kolaglasyr

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 0,5 dlmjölk
  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskkardemumma- stött
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 dlvinbär- röda + 2 dl röda vinbär

Kolaglasyr

  • 300 gfärskost- naturell
  • 0,75 dlkolasås- färdig

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, mjölk och kardemumma i ägg-smeten.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten.

  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Strö över 3 dl vinbär. Grädda kakan på andra falsen nedifrån ca 30 min. Låt svalna.

  4. Blanda färskost  och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Garnera med ca 2 dl vinbär. Skär kakan i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!