Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärsgömmor

Detta lilla bakverk i mördegsform med kokostäcke sägs ha varit Selmas favorit. Kokos var en nymodighet och Selma ville vara modern.

Recept från Mårbackastiftelsens samlingar. 

Vinbärsgömmor
Vinbärsgömmor
Vinbärsgömmor
Ann-Charlotte Fägerlind

Mördeg

  • 4,5 dlmjöl
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker

fyllning

  • 3 dlröda vinbär
  • 50 gsmör
  • 200 gkokos- riven
  • 2 stägg
  • 1,5 dlsocker

Gör så här

  1. Skär smöret i små kuber och blanda det med socker och mjöl till en deg.

  2. Smöra och mjöla cirka 20 små kakformar. Fodra formarna med degen och ställ dem svalt.

  3. Smält smöret till fyllningen.

  4. Blanda det smälta smöret med socker, ägg och kokos.

  5. Täck formarnas botten med vinbär och klicka över kokossmet.

  6. Grädda i ugn, 175 grader i 15–20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök