Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärsformar


Vinbärens syrlighet är god tillsammans med den söta marängen.

Vinbärsformar

Vinbärsformar

Vinbärsformar

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 125 gsmör
  • 1 dlsocker
  • 2äggulor

Fyllning:

  • 2äggvitor
  • 2 mskMaizenamjöl- majsstärkelse
  • 1 dlsocker
  • 4 dlröda vinbär

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, bakpulver och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta ihop till en deg.

  2. Tryck ut i engångsmazarinformar av papper eller aluminium. Vispa äggvitorna till hårt skum.

  3. Tillsätt majsstärkelse och socker lite i taget under vispning och vispa till en maräng. Vänd ner vinbären.

  4. Fördela i formarna och grädda i ugn, 200 grader, cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök