Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinbärsfärskost

Räcker till åtta bröd ungefär.

Vinbärsfärskost
Vinbärsfärskost
Vinbärsfärskost
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 stgelatinblad
  • 250 gkesella- 10 %
  • 1 dlröda vinbär- mosade
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 stlime- rivet skal från

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Krama ur det och smält i en kopp i mikron, cirka 10 sekunder. Ta 2 msk av kesella och blanda ut med gelatinbladet.

  2. Tillsätt blandningen till kesellan, vinbär, socker, vaniljsocker och limeskal. Rör om ordentligt. Smaka av. Lägg upp i en skål och ställ in i kylen för att stelna, cirka 1 timme.

  3. Bred färskosten på sconesen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök