Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vinbärschutney. En chutney är verkligen praktiskt att ha på lut i kylen. Perfekt att servera till sommarens grillade kyckling eller fläskkarré. Men också god att klicka på en crostini med getost och servera till drinken i väntan på den perfekta glöden.
Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka löken.
Fräs löken sakta i olja i en gryta utan att den tar färg, cirka 10 minuter.
Tillsätt torkade kryddor och ingefära och låt fräsa med någon minut.
Blanda i jordgubbar, vinbär, vinäger, socker och salt. Koka chutneyn utan lock tills vätskan kokat in, 20–30 minuter.
Häll upp chutneyn på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att den hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök