Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinägerinlagd fänkål med apelsin

Vinägerinlagda grönsaker är inte lika hållbara som ättiksinlagda och bör förvaras kallt och konsumeras inom två veckor.

Vinägerinlagd fänkål med apelsin
Vinägerinlagd fänkål med apelsin
Vinägerinlagd fänkål med apelsin
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 1 kgfänkål
  • 1apelsin
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 1 dlrödvinsvinäger
  • 2 tsksalt

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola hastigt av fänkålen med kallt vatten och låt rinna av. Lägg fänkålen i burkar.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och -saft med vatten, farin, vinäger och salt. Rör tills socker och salt har lösts upp.  Häll lagen över fänkålen och låt mogna i kylen ca 1 vecka. Gott till grillad fisk eller kyckling

Vad tyckte du om receptet?