Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinägerchips med tzatzikidipp

Vinägerchips med tzatzikidipp är en tillsammans en klockren smak av Grekland. Tzatzikidippen kan göras 3–4 timmar före servering.

Vinägerchips med tzatzikidipp
Vinägerchips med tzatzikidipp
Vinägerchips med tzatzikidipp
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dlyoghurt- grekisk eller turkisk
  • 1 mskolivolja- av bra kvalité
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 250 gsnackgurka- eller 1/2 vanlig gurka

Tillbehör

  • 1 påsevinägerchips- gärna Västkustchips med havsalt och vinäger

Gör så här

  1. Blanda samman yoghurt, olja, flingsalt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. Rör om.

  2. Halvera snacksgurkorna på längden alt kärna ur och skär vanlig gurka i stavar.

  3. Servera dippen med gurka och vinägerchips.

Vad tyckte du om receptet?