Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltstroganoff med kantareller

Viltstroganoff med kantareller är krämigt och gott. Gör gärna dubbel sats, rätten är perfekt i lunchlådan!

Viltstroganoff med kantareller
Viltstroganoff med kantareller
Viltstroganoff med kantareller
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 pktrenskav- fryst  (à 240 g)
  • 0,5 lkantareller
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 msktomatpuré
  • 1 dlcornichons
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlris
  • 1 påsesallad- blandad (125 g)

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär den i bitar om de är stora. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp, lök och vitlök 1 msk olja ca 3 min. Ta upp löken och stek köttet i 1 msk olja tills det fått fin färg. Lägg tillbaka lökblandningen i pannan.

  2. Tillsätt crème fraiche, 0,5 dl vatten, senap och tomatpuré. Koka på svag värme ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Halvera cornichons och blanda ner dem i pannan. Servera med ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?