Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 30g
Kolhydrater: 48g
Viltskav med timjan och rostad färskpotatis är festlig mitt i veckan-rätt. Variera rätten med det viltskav du hittar i affären, ren-, älg-
eller vilt.
Sätt ugnen på 250°. Skrapa och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och klicka över 1 msk smör. Strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen tills den är mjuk och har fin färg, ca 25 min. Vänd den några gånger under tiden.
Skrapa och skär morötterna i breda strimlor. Ansa löken och skär av den övre delen av blasten. Skär resten av löken i klyftor.
Stek skavet i en stekpanna tills vattnet kokat bort. Tillsätt 1 msk smör och bryn tills skavet fått fin färg. Blanda i morötter och lök, stek ytterligare ca 5 min. Häll över crème fraiche och 2 dl vatten. Tillsätt senapen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 5 min.
Hacka hälften av timjanen och blanda ner i pannan.
Strimla det sparade gröna från löken och blanda med den rostade potatisen. Servera skavet med potatis och garnera med den sparade timjanen.