Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltskav med rostad färskpotatis

Viltskav med timjan och rostad färskpotatis är festlig mitt i veckan-rätt. Variera rätten med det viltskav du hittar i affären, ren-, älg-

eller vilt.

Viltskav med rostad färskpotatis
Viltskav med rostad färskpotatis
Viltskav med rostad färskpotatis
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 pktskav- fryst, t ex av kronhjort (à 240 g)
  • 800 gfärskpotatis
  • 1 knippamorötter- (500 g)
  • 1 knippalök- färsk
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 mskdijonsenap
  • 1 krukatimjan
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrapa och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och klicka över 1 msk smör. Strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen tills den är mjuk och har fin färg, ca 25 min. Vänd den några gånger under tiden.

  2. Skrapa och skär morötterna i breda strimlor. Ansa löken och skär av den övre delen av blasten. Skär resten av löken i klyftor.

  3. Stek skavet i en stekpanna tills vattnet kokat bort. Tillsätt 1 msk smör och bryn tills skavet fått fin färg. Blanda i morötter och lök, stek ytterligare ca 5 min. Häll över crème fraiche och 2 dl vatten. Tillsätt senapen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 5 min.

  4. Hacka hälften av timjanen och blanda ner i pannan.

  5. Strimla det sparade gröna från löken och blanda med den rostade potatisen. Servera skavet med potatis och garnera med den sparade timjanen.

Vad tyckte du om receptet?