Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos

Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos är klassisk husmanskost men med en twist. Västerbottensost kan bytas ut mot annan lagrad ost.

Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimosViltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimosViltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 2 pktviltskav- fryst (à 240 g)
  • 1 knippalök- färsk
  • 75 gvästerbottensost
  • 1 dlbjörnbär

Rotselleripuré

  • 250 grotselleri
  • 800 gpotatis- mjölig sort eller bakpotatis
  • 2 dlmjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Låt selleri och potatis rinna av. Mosa med en elvisp tillsammans med 1 msk smör. Häll i mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Ansa och strimla löken. Grovriv osten. Stek skavet i 1 msk smör. Låt löken steka med ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll  över 1 dl vatten. Låt sjuda ca 3 min. Strö över björnbär.

  4. Servera skavröran med sellerimoset.

Vad tyckte du om receptet?