Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 36g
Kolhydrater: 44g
Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos är klassisk husmanskost men med en twist. Västerbottensost kan bytas ut mot annan lagrad ost.
Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Låt selleri och potatis rinna av. Mosa med en elvisp tillsammans med 1 msk smör. Häll i mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 tsk salt.
Ansa och strimla löken. Grovriv osten. Stek skavet i 1 msk smör. Låt löken steka med ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över 1 dl vatten. Låt sjuda ca 3 min. Strö över björnbär.
Servera skavröran med sellerimoset.