Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Viltråbiff med friterad potatis, lingonhonung och västerbottensost känns extra lyxigt och gott och det behövs bara 50 g per person till denna smårätt. Älgkalvfilé kan bytas ut mot hjortfilé eller svensk oxfilé.
Frys köttet i två dygn. Halvtina och putsa köttet väl på en kyld skärbräda. Skär det i tunna skivor. Stöt enbären i mortel. Fintärna köttet och blanda med enbär, timjan, salt och peppar. Lägg tillbaka i kylen under tiden övriga tillbehör förbereds.
Friterad potatis: Skala och skär potatisen i mycket tunna strimlor. Låt torka på hushållspapper. Hetta upp oljan till 170°. Fritera potatisen knaprig i oljan. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Tina lingonen och passera dem till en puré. Blanda med honung.
Lägg upp råbiffen på tallrikar. Riv över osten med zestjärn. Lägg på friterad potatis. Fördela sallad runtom och ringla över lite olja. Droppa över lingonhonung. Servera direkt.