Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltpaté


Gör din egna lyxiga paté med viltsmak.

Viltpaté

Viltpaté

Viltpaté

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 250 grådjursfärs- helst grovmalen

  • 250 gkycklinglever
  • 250 gspäck
  • 2ägg
  • 1 dlrött vin
  • 1 dlportvin
  • 1gul lök- finhackad (mjukstekt i smör och avsvalnad)
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2gelatinblad- blötlagda i vatten

  • 1 krmingefära- malen
  • 1 krmnejlika- malen
  • 1 krmkanel- malen
  • 1 krmenbär- malen
  • 1 tskgrönpeppar- i lag
  • 3vitlöksklyftor
  • 5lagerblad
  • 4 tsksalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom rådjurfärsen, rödvin, gelatinblad och lagerblad i en matberedare och pulsa 3-4 gånger.

  2. Koka upp rödvin och lös de blötlagda gelatinbladen i den varma vätskan. Häll vätskan i matberedaren och pulsa en gång till.

  3. Blanda smeten med rådjursfärsen.

  4. Häll upp i en oljad 1,5 liters avlång bakform. Lägg lagerbladen snyggt ovanpå paté­smeten. Baka i ugn, 120 grader, i 2 timmar eller tills patén har en innertemperatur på 75 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök