Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Viltpaté ska mogna i kylen 1–2 dagar före servering för att smaken ska bli ännu godare. Det är en stor sats och räcker till många på julbordet.
Sätt ugnen på 100° varmluft. Strimla baconet. Putsa och finhacka kycklinglevern. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek bacon, lök och vitlök i en stekpanna ca 5 min tills baconet börjar få fin färg. Tillsätt levern och låt den steka med under omrörning ca 2 min. Låt svalna.
Repa bladen från persiljan och finhacka dem. Hacka oliverna. Blanda färsen med bacon- och leverfräs, persilja, oliver, grädde, ägg, ströbröd, vatten, konjak och fond. Krydda med salt, rosmarin och peppar.
Skrynkla ihop ett bakplåtspapper under rinnande vatten. Skaka av vattnet. Klä en 1 1/2 liters form med papperet. Klicka i smeten och tryck ut den i formen. Slå formen några gånger i köksbänken. Lägg lagerblad ovanpå smeten.
Ställ formen i en långpanna. Häll lite hett vatten i botten på långpannan. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen visar 75°, beräkna ca 2 1/2 timme. Ta ut och låt svalna. Ställ patén i kylen och låt den mogna 1–2 dagar. Servera med cumberlandsås.