Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltkryddad porterfilé

Kantareller är ljuvligt goda ihop med en annan av skogens delikatesser - lingon.   Enkel och krämig höstgryta med fläskfilé. Potatismos är gott till.

Viltkryddad porterfilé
Viltkryddad porterfilé
Viltkryddad porterfilé
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1fläskfilé- 500-600 g
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 0,75 lkantareller
  • 0,5purjolök
  • 1rödlök
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 flaskaporter- , 33 cl
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskviltfond
  • 1 tskkinesisk soja
  • 3 msklingonsylt
  • 5enbär- krossade
  • 1 tsktimjan
  • 1 dllingon- färska eller frysta

Gör så här

  1. Putsa filén och skär i skivor. Bryn köttet i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  2. Ansa svampen. Skölj och strimla purjo­löken. Skala och klyfta rödlöken.

  3. Fräs svamp och lök i smör i en panna.

  4. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt porter, grädde, fond, soja, lingonsylt, enbär och timjan och koka upp.

  5. Lägg i köttet och koka sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda i lingonen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök