Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på viltköttbullar. Små fina köttbullar att servera till middag med potatismos eller pasta eller på en buffé. De här är gjorda på älg- och fläskfärs.
Skala och finhacka löken. Skala och finriv selleri och morot. Stek lök och rotfrukter mjuka i 1 msk smör i en stekpanna, ca 5 min. Mortla enbären och blanda med lökfräset. Låt svalna.
Blanda fräset med älgfärs, fläskfärs, ägg, fond, senap, salt och peppar.
Rulla små jämnstora köttbullar och stek i omgångar i stekpanna i 2 msk smör och 2 msk olja.
Vid servering, värm köttbullarna i en stekpanna 2–3 min eller i 150° ugn ca 5 min.
Fotograf: Helen Pé