Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltköttbullar smaksatta med konjak och apelsin

Kryddiga viltköttbullar blir riktigt smakrika och juliga när de smaksätts med konjak och apelsin.

Viltköttbullar smaksatta med konjak och apelsinViltköttbullar smaksatta med konjak och apelsinViltköttbullar smaksatta med konjak och apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gviltfärs
  • 0,5 dlströbröd
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlkonjak
  • 1gul lök- liten
  • 0,5apelsin
  • 1ägg
  • 1 msksenap
  • 1,25 tsksalt
  • 0,5 tskenbär- mortlade
  • 0,5 tskkryddpeppar- mortlad
  • 0,25 tsknymald svartpeppar

Stekning

  • 25 gsmör

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, grädde och konjak i en bunke. Låt svälla i ca 10 min. 

  2. Skala och finhacka löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av ­apelsinen. Blanda samtliga ingredienser till köttbullssmeten. Forma smeten till runda köttbullar.

  3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek köttbullarna runtom i smör tills de fått fin brynt färg och är genomstekta.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: