Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltköttbullar – recept

Bästa sättet att testa smaken på köttbullarna är att göra ett stekprov. I det här receptet står viltfonden för sältan.

Viltköttbullar – recept
Viltköttbullar – recept
Viltköttbullar – recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 gviltfärs- till exempel älg
  • 1gul lök
  • 1potatis- medelstor kokt kall
  • 1ägg
  • 23 mskviltfond- på flaska
  • 1 tskrosmarin- finhackad färsk
  • 3 mskgrädde
  • 34 msksmör
  • 12 krmkryddpeppar- malen

Till garnering

  • rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv potatisen fint. Blanda ägg, lök, potatis, fond, rosmarin och grädde i en bunke. Blanda i färsen. Forma köttbullar och lägg dem på vattensköljt skärbräde.

  2. Bryn bullarna runtom i smör i en stekpanna i 4-5 omgångar. Lägg av dem på ett fat. Lägg sedan tillbaka köttbullarna i stekpannan och efterstek utan lock cirka 5 minuter, eller tills de är precis genomstekta. Krydda med kryddpeppar. Garnera med rosmarinkvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök