Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltketchup - kryddig ketchup till viltkött

Recept på viltketchup. Kryddig ketchup som alternativ till gelé till smakrikt viltkött. Passar också till anka, kalkon, hamburgare eller köttbullar. Kan även användas till att smaksätta en sås.

Viltketchup - kryddig ketchup till viltköttViltketchup - kryddig ketchup till viltköttViltketchup - kryddig ketchup till viltkött
Foto: Anna Kern / Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 gsvarta vinbär
  • 1 dlvatten
  • 2lagerblad
  • 1kanelstång
  • 1 tsktimjan- eller 2 kvistar färsk
  • 3 dlfarinsocker
  • 0,5 dlbalsamvinäger- vit
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka upp bären med vatten och kryddor och sjud ca 10 min. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt sjuda ca 10 min. 

  2. Låt svalna. Plocka upp kanel, lagerblad och eventuella timjankvistar. Mixa ketchupen slät.

  3. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kyl. Ketchupen håller ca 1 månad, ska den förvaras längre bör den frysas.

Vad tyckte du om receptet?