Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kalops är en fantastisk gryta med härliga smaker. Här byter vi ut nötköttet mot viltkött. Testa gärna hjortgrytbitar som finns i frysdisken. Vi tillsätter extra rotfrukter i grytan och såsen får ett smaktillskott av rödvin och socker för extra fyllighet.
Skala och skär löken i stora klyftor. Skala och skär morötterna i tjocka
skivor. Skala och tärna sellerin.
Torka av köttet med hushållspapper och bryn bitarna runtom i 2 msk smör i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl, rör om och stek ytterligare i ca 30 sek. Tillsätt vinet. Häll kött och sky i en gryta.
Stek lök, morötter och selleri i 1 msk smör i samma stekpanna. Tillsätt tomatpuré och socker och stek i ca 1 min. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Häll över allt i grytan. Tillsätt fond, soja, lagerblad och kryddpepparkorn.
Låt grytan sjuda under lock i 1 1/2–2 tim tills köttet är mört.
Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.