Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Viltgryta med messmör och svarta vinbär serveras med kvarngryn, som är en blandning av havre, vete och råg. Svarta vinbär finns att köpa frysta.
Skala och hacka löken. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Bryn köttet runt om i 1 msk smör och olja i en gryta. Ta upp och lägg på ett fat. Fräs löken 2–3 min, tills den mjuknat. Lägg tillbaka köttet. Tillsätt vatten, viltfond, vin, timjan och lagerblad. Koka upp. Sjud under lock ca 1 timme.
Blanda ner morötter och palsternacka, tillsätt grädde, messmör och sylt. Sjud ytterligare ca 15 min, tills rotfrukterna är mjuka och köttet mört. Red eventuellt grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Skär kantarellerna i mindre bitar och champinjonerna i klyftor. Stek svampen i en torr stekpanna ca 5 min så att vätska kokar in.
Tillsätt 2 msk smör och stek tills svampen blir gyllenbrun. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner svampen i grytan strax före servering. Garnera med persilja och svarta vinbär.