Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad viltgryta. Viltskavet kan ersättas med skav från älg, ren eller hjort.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Halvera, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Krossa eller finhacka enbären.
Stek skavet i en torr stekpanna tills det tinat och börjar få färg. Tillsätt äpplen, lök, enbär och 1 msk smör och stek vidare under omrörning i ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll grädden över skavet och tillsätt 1 dl vatten och soja. Låt puttra i 2–3 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.
Servera skavgrytan med potatisen, gärna pressad, och ärter.
Läs också: