Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltgryta med äpple

Recept på lättlagad viltgryta. Viltskavet kan ersättas med skav från älg, ren eller hjort.

Viltgryta med äpple
Viltgryta med äpple
Viltgryta med äpple
Enkel viltgryta med äpple Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 pktviltskav- fryst (à 240 g)
  • 800 gpotatis
  • 2äpplen
  • 1rödlök
  • 10enbär
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 mskkinesisk soja
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 300 ggröna ärter- frysta
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Halvera, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Krossa eller finhacka enbären.

  2. Stek skavet i en torr stekpanna tills det tinat och börjar få färg. Tillsätt äpplen, lök, enbär och 1 msk smör och stek vidare under omrörning i ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Häll grädden över skavet och tillsätt 1 dl vatten och soja. Låt puttra i 2–3 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.

  4. Servera skavgrytan med potatisen, gärna pressad, och ärter.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: