Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på viltgryta bourguignon. En mustig gryta är en fantastisk bjudrätt. Den kan förberedas helt dagen före och bara värmas upp.
Skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar. Strimla fläsket. Skala och grovhacka lök och morötter.
Bryn kött, fläsk, lök och morötter i omgångar i rapsolja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över det stekta i en gryta.
Fräs tomatpurén i stekpannan ca 1 minut. Tillsätt vinet och koka ur pannan. Häll blandningen i grytan tillsammans med vattnet. Tillsätt buljongtärningar och lagerblad. Sjud under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört.
Skala och halvera lökarna. Ansa och skär svampen i klyftor. Låt lök och svamp koka med i grytan när ca 30 min återstår av koktiden.
Servera grytan med pressad potatis och garnera med persilja eller timjan.